Sommerferietræningstider i perioden uge 27-32:

Børnehold holder fri i hele sommerferien uge 27-32.

Fællestræning for juniorer og voksne mandag og torsdag kl. 18-19.30 i lokale 3a, 1. sal i hele sommerferien uge 27-32.

Første træningsdag efter sommerferien for alle hold er mandag 12. aug. 2024. GOD SOMMERFERIE.
For begyndere

På begynderholdet lægges vægt på konditions- og smidighedstræning, samt grundlæggende teknikker. Disse teknikker danner basis for al anden karatetræning, og efter kort tid vil man opdage at karatetræningen er uhyre varieret, spændende og udbytterig.

En begynder i karate vil i starten kun træne og erfare den fysiske del af karate, men som træningen skrider frem, vil eleven begynde at erfare den psykiske side, således at karate får en betydning udover den tekniske træning. I avanceret karate vil man se, at det fysiske og psykiske er uløseligt forbundet med hinanden. Det er f.eks. meget vigtigt i en kampsituation, at man kan skubbe alle overflødige og forstyrrende tanker til side, således at man kan reagere instinktivt på modstanderens bevægelser.

 


Træningsdragten

Man behøver ikke anskaffe sig en speciel karatedragt med det samme. Karatedragten bliver først obligatorisk i forbindelse med den første bælteprøve. De fleste foretrækker dog at anskaffe sig karatedragten fra starten, da denne naturligvis er det bedst egnede til træningen. Karatedragten samt andet karateudstyr kan købes i klubben.

 


Hvornår træner man?

Der er almindeligvis træning 2 gange om ugen.

Ud over den normale træning afholdes der mange andre arrangementer. Hvert år afholdes sommer- og vinterlejre, hvor der trænes karate dagen lang, og kammeratskabet styrkes. Man får her mulighed for at møde og træne med karateudøvere fra hele resten af Danmark og udlandet. Der afholdes endvidere opvisninger, stævner, seminarer af forskellig art, for ikke at tale om vores traditionelle fester. Det ligger os meget på sinde, at det sociale sammenhold fungerer, også uden for træningssalen.

 


Børn og karate

Karate er noget af det bedste du kan give dine børn. Børns fysiske aktivitetsniveau er faldet meget de sidste årtier. I skolen får mange 2 x 45 minutter om ugen med motion, incl. omklædning, opvarmning og bad. Det er absolut ikke nok. Inden for de sidste 20 år er muskelmassen hos børn gennemsnitligt faldet 25% - og dette er alene pga. nedsat fysisk aktivitet.

Det er også videnskabeligt bevist, at udbyttet af skolegangen er større hos børn, der i og uden for skoletiden får mere motion end deres jævnaldrende.

Her er karate især godt, da vi har specielle børnehold, og de har en instruktør hos sig hele tiden. Derudover får de en meget bred træning i både smidighed, kondition og koordination, og meget af træningen foregår naturligvis som leg. Ved at lære dette, forbedrer de også deres koncentrationsevne. Alt dette er til stor gavn, både nu og senere i deres liv. Det er mens de er børn, de skal lære det naturlige i at dyrke motion som en del af deres sundhed og velbefindende.

Vi har børnehold i alderen 6-10 år. Der er selvfølgelig forskel på hvornår børn er modne nok til at træne karate, men en tommelfingerregel er, at barnet skal være startet i 1. klasse. Unge i alderen 11-17 år indplaceres på enten junior- eller ynglingehold alt efter modenhed. 

Hold i dag

Instagram