Hvad er karate?
 
Karate er japansk og betyder "tom hånd", dvs. kunsten at kunne forsvare sig selv uden våben. Karate er en ideel måde at optræne krop og sind på. Som i mange andre sportsgrene, benyttes kroppen optimalt. Træningen tilrettelægges således, at overbelastning og skader undgås. Karate styrker evnen til koncentration og koordination. Karate opbygger selvtillid og giver en god kondition.

Allerede fra de første lektioner indøves metoder, hvormed man får et solidt grundlag for at kunne klare sig ud af en endog meget håbløs situation. Visheden herom giver en mere selvsikker fremfærd, hvilket af mange psykologer anses for at være tilstrækkeligt til at afholde en voldsmand fra at skride til handling. I karatetræningen lærer man at respektere andre mennesker. Den sande karate ka (ka = udøver) bruger kun sin viden til selvforsvar, aldrig til angreb.

8.jpg


 

Om Kyokushin karate

Verdens hårdeste karate med fokus på fuldkontakt og knockout færdigheder i kamp delen. Efter grundlægger Sosai Mas Oyamas død i 1996 organiserede verdens 15 millioner Kyokushin udøvere sig i flere forbund, som samlet set er tilstede i stort set alle store byer i alle lande i verden. Et af af disse verdensforbund hedder WKO, World Karate Organisation, med mottoet Shinkyokushin, nyt kyokushinkai, som karateklubben Kyokushinkai  København har valgt at organisere sig i via vores medlemskab af DKU, Dansk (Kyokushin) Karate Union, og EKO, European Kyokushin Organisation.
Kvinder og karate

Karate er en optimal måde at lære selvforsvar på. Mange kvinder har haft stor glæde af "at kunne rette ryggen" når de går på gaden. Karate indeholder tilmed stiløvelser (kata), som mange kvinder finder specielt interessante.


 


Disciplin & hård træning

Det kan til tider være meget hårdt at træne karate. Der er dog ingen der bliver "knækket", idet træningen er individuel og man derfor kan træne med i sit eget tempo. Instruktørerne sætter en stor ære i at undervise på en god og fornøjelig måde. Der er disciplin i træningslokalet, hvilket kun skal tolkes som gensidig venlighed og respekt instruktøren og holdet imellem.

 Den sociale side

Kammeratskabet trives glimrende på de respektive hold, da mange øvelser bl.a. udøves sammen under træningen i en hyggelig atmosfære. karateklubben deltager jævnligt i stævner og træningssamlinger i Danmark og i udlandet, ligesom klubben også selv arrangerer stævner.


Karateklubben Kyokushinkai København har en tradition for at holde forskellige arrangementer af social karakter i sæsonens løb, hvor klubbens medlemmer har mulighed for at have det rart sammen.

 
Hold i dag

Instagram